Rengøring af lejlighed

- Lav en plan - Tør overfladerne af først - Rengøringsartikler - Sæt i gang! -

4 hurtige tips til en effektiv rengøring af lejligheden

Om du elsker eller hader at gøre rent, vil det altid være nødvendigt at gøre rent engang i mellem. Vi anbefaler at man gør det løbende, så der ikke er støv, fedt og skader der hober sig op. Det kan have positive effekter på din generelle trivsel, hvis din lejlighed altid fremstår ren og opryddet. Du vil fremstå organiseret og produktiv over for dine gæster, og der vil ikke være mulighed for et pinligt besøg, hvor der ikke lige var støvsuget. 

Læs videre og få en række tips, som kan gøre den rutinemæssige rengøring nemmere og mere overskuelig. 

Lav en plan 

Den vigtigste del af rengøringen, er at holde overblikket og vide at man har været hele vejen rundt i lejligheden/huset. For nogle vil kaos være vejen frem, men langt de fleste vil have gavn af en plan, hvor der nøje er udtænkt, hvad der skal ordnes og rækkefølgen. Det vil mindske dobbeltarbejde og man ender ikke i en situation, hvor man skal overveje det næste skridt. 

Tør overfladerne af først

Lidt tilbage til første tip, men nogle vælger at gå i gang med det de lige støder på først. De finder måske støvsugeren frem og går i gang med at støvsuge. De går derefter i gang med at tørre støv af og pludseligt mangler gulvene igen at blive støvsuger. Vælg omhyggeligt, hvilke opgaver der kan have indflydelse på resten og tag den så i denne rækkefølge hver gang. 

Rengøringsartikler

Vi skal på ingen måde være herre over, hvilke rengøringsmidler der skal bruges til rengøringen. Det kan varierer meget efter, hvilke prioriteter man sidder inde med. Nogle vil prioritere effektiviteten og at skidtet forsvinder med det samme, mens andre tænker mere på allergener og at de ikke skal være skadelige for miljøet. 

Her er en liste over nyttige rengøringsartikler:

  • Støvsuger med ekstraudstyr
  • Glasrens
  • Microfiberklude
  • Toiletrens
  • Gulvmoppe og sæbe valgt til dit specifikke gulv

Kig her, hvis du har ønsker til veganske og bæredygtige rengøringsartikler.

Sæt i gang!

Man kan finde på nok så mange undskyldninger, men det gælder bare om at komme i gang. Lyt til nogle af dine yndlingskunstnere eller podcasts, så vil tiden gå meget hurtigere. Når du så endelig er færdig, så vil du kunne slappe af med god samvittighed og klar til alle de gæster du kunne tænke dig. Føler du dig oplagt og tænker at gøre lidt ekstra, så tjek denne guide til rensning af terrasse.