Studiebolig Aalborg

Se vores udvalg af lejeboliger i Aalborg: Find studiebolig i Aalborg her

Studiebolig Aalborg

Siden 2008 er antallet af studerende i Aalborg steget med mere end 4.000 (statistik fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen). Det er den største stigning der er målt i alle de danske studiebyer. Stigningen er tæt på dobbelt så stor som i Aarhus, der har oplevet den næststørste tilstrømning. Tal fra Dansk statistik, viser da også at i Aalborg C er hver femte indbygger studerende.

Den store tilstrømning af unge har skabt en markant efterspørgsel på studieboliger i Aalborg. Det har samtidig gjort at priserne på lejeboliger er steget til et niveau hvor mange studerende ikke længere har råd til at bo centralt.

Fra vores egne data, her på LejBoliger.dk, kan man se, at prisforskellen mellem Aalborg C og eksempelvis Aalborg SV, er tæt på 500,- om måneden, for de mindre lejligheder. Det skal dog nævnes, at prisniveauet stadig er noget lavere end to af de andre store studiebyer; nemlig København og Aarhus. I en artikel fra tv2nord, beskrives det blandt andet hvordan én måneds SU i Aalborg gennemsnitligt giver 27kvm mere plads end i København, og 18,4kvm mere end i Aarhus.

Efterspørgsel centralt

Det er specielt områder omkring Havnefronten og Jomfru Ane Gade der er i høj kurs, og Aalborg kommune har da også støttet specielt byggeri af ungdomsboliger i disse områder, højt. Det ses blandt andet hvis man kigger på boligprojekter efter 2010, hvor hele 5000 nye ungdomsboliger er blevet opført. Ud over lejeboliger, finder man i midtbyen også mange ældre kollegier, der har mange års historie og kultur med i bagagen.

Universiteterne og kommunen har også stor fokus på problemstillingen, og her ser man at blandt andet AKU - Aalborg, der er en forening for anvisning af boliger, har lavet en bolig garanti (den såkaldte tag over hovedet garanti) for at sikre studerende der får plads i kommunen, og mangler en bolig, en midlertidig studiebolig i Aalborg. En ordning som blandt andet Aalborg Universitet har talt godt om. I et interview med dr.dk beskriver de blandt andet, at garantien giver de studerende tryghed og et godt indtryk af byen, der kan være med til at gøre, at de også bliver boende efter studiet er fuldendt.

For at komme i betragtning til en bolig hos AKU-Aalborg, skal du oprette en ansøgning for at komme på venteliste. Det er gratis at oprette dig, og du kan på AKU-Aalborgs hjemmeside finde svar på, hvordan du laver din ansøgning. 

Råd til dig der søger Studiebolig i Aalborg

Det er altid en god ide at være tidligt ude. På trods af at ventelisterne på ungdomsboliger og kollegier i Aalborg er historisk lav, er det også et faktum, at dette kan ændre sig meget i perioderne op til studiestart. På AKU må du ønske indflytning op til 3 måneder før studiestarten, og det er en rigtig god idé at gøre det. På den måde får du langt større chancer for at få en bolig end hvis du kun ønsker indflytning lige op til studiestarten. Et godt råd er også, at du søger bredt ved at tilføje så mange boligønsker til din ansøgning som muligt.

Det kan også være en god ide at søge i områderne omkring Aalborg, både for økonomien og kvadratmeterne. Den velfungerende offentlige trafik gør også at fx studieboliger i Aalborg SV, er attraktive.

Et andet godt råd er at overveje det amerikanske roommate princip. Hvis i er 2 eller 3 der kan dele udgifterne til en lejebolig, er mulighederne pludselig langt større, og økonomisk kan der også være meget at spare ved at slå sig sammen.

Gå til LejBoliger.dks boligportal: Studiebolig Aalborg